Jens Ljunggren, prefekt vid Historiska institutionen.

Med anledning av #Akademiuppropet där kvinnor inom högskolevärlden vittnar om, i vissa fall mycket grova, sexuella trakasserier vill jag betona att vid Stockholms universitet och Historiska institutionen råder nolltolerans när det gäller sexuella trakasserier.

Anmäl trakasseri

Om du som student eller anställd drabbas av sexuella trakasserier så är det mitt ansvar som prefekt vid institutionen att utreda anmälan. Fullt medveten om att det kan vara svårt,  hoppas jag att du har mod och kraft att anmäla. Institutionen och universitetet erbjuder stöd när det gäller detta.

I dokumenten länkade nedan finns information om vart du kan vända dig:

Länken till dokumentet nedan ger råd till dig som är student om vart du ska vända dig:
 Stödfunktioner för studenter vid Historiska institutionen (89 Kb)

Länken till dokumentet nedan gäller dig som är anställd vid Historiska institutionen:
 Handlingsplan vid trakasserier eller sexuella trakasserier (81 Kb)

Mer information

Astrid Söderberg Widding, rektor vid Stockholms universitet, om universitets hållning angående sexuella trakasserier finns att läsa här.

Läs om Akademikeruppropet i Svenska dagbladet, 2017-11-24, här.