Historia 100 år

Föreläsningsserie

Maktens och kulturens Stockholm

ABF-huset VT2019

För hundra år sedan fick Stockholm sin första professor i historia. Historiska institutionen firar detta med en föreläsningsserie i ABF-huset på Sveavägen.

15 januari

På väg mot en miljon: Stockholms befolkningsutveckling från Birger Jarl till idag

Maktens och kulturens Stockholm. En föreläsningsserie på ABF-huset där historiker presenterar ny forskning.

29 januari

Stockholms roll på den internationella nyhetsmarknaden på 1600-talet

12 februari

Plats för protest: Kravaller, uppror och demonstrationer i Stockholm under 400 år