Det nya museet är öppet för besökare från den 23 december. Vrak - Museum of Wrecks kommer att fungera både som ett museum och som ett kunskapsnav för marinarkeologi kring Östersjön. Läs mer på museets egen hemsida: www.vrak.se

Bilden av grönt vatten och simmande dykare projiceras på tak och väggar i ett rum.
Utställningen Minnenas hav i Vrak - Museum of Wrecks. Foto: Anneli Karlsson, SMTM/Vrak.

Museet Vrak - Museum of Wrecks ingår i myndigheten Statens maritima och transporthistoriska museer, som samarbetar med Stockholms universitet i Centrum för maritima studier. Flera av Vraks marinarkeologer arbetar med CEMAS forskningsprogram Den glömda flottan. Sveriges "blåa" maritima kulturarv ca 1450-1850, som också finns att läsa om på museets hemsida (extern länk).